Let op! Rijbanen Coolsingel noord naar zuid open. 29 Sep – 17 Nov: Schiedamsedijk richting Coolsingel afgesloten. Gebruik de omleidingsroutes.

Sluit

Team omgevingsmanagement Coolsingel

24 Sep 2018 - Algemeen, Ondernemers, Bewoners

Team omgevingsmanagement bestaat uit omgevingsmanager Frans de Ruever en communicatieadviseur Yvette Ignatius. Frans en Yvette verzorgen de communicatie op en rondom de Coolsingel. Frans is de vraagbaak voor de directe omgeving. Ondernemers en bewoners kunnen ter plekke bij hem terecht voor allerhande vragen of problemen. Yvette zorgt ervoor dat de omgeving op tijd de juiste informatie heeft. Beiden zijn te vinden in het Coolsingel Informatiecentrum op Churchillplein. Voor informatie en vragen kunt u bellen op 0641550087 of mailen naar coolsingel@rotterdam.nl.

Omgevingsmanager Frans de Ruever:
“Ik werk inmiddels alweer 26 jaar bij de Gemeente Rotterdam. Ik werk nu als directievoerder bij het I-bureau waar ik de laatste zes jaar vooral bezig ben geweest met de buitenruimte rondom het Centraal Station. Op dit moment zijn we nog bezig aan de achterzijde en daar hopen we eind 2017 mee klaar te zijn. Ik heb aan het project CS met veel plezier gewerkt en ik ben best trots op het resultaat. Rotterdam is weer een stuk mooier geworden.

Met zo’n groot project als het Centraal Station heb je veel te maken met de omgeving. Voetgangers, fietsers, de bereikbaarheid, het laden en lossen van goederen, alles moet doorgaan terwijl het project volop in uitvoering is. En ja, het was niet altijd goed nieuws dat ik te vertellen had maar met goede uitleg en overleg kwamen we er altijd wel uit. Deze ervaringen neem ik graag mee naar het project de Coolsingel. Ik kom graag binnenkort kennismaken.”

Communicatieadviseur Yvette Ignatius:
“Ik werk nu zeven jaar in en voor de Binnenstad. Tegenwoordig werk ik voor projecten die vallen onder ‘gastvrije & levendige binnenstad’, maar ik ben begonnen met omgevingscommunicatie rondom herinrichtingsprojecten. Ons mooie centrum heeft heel wat te verduren gehad de afgelopen jaren, maar we hebben er iets moois voor teruggekregen. Rotterdam zit in de lift! Enkele projecten waarvoor ik gewerkt heb zijn: Binnenwegplein, Lijnbaan, Meent, Kruisplein, Pannekoekstraat en het onlangs opgeleverde Grotekerkplein.

Ik ga op de stoel van een bewoner of ondernemer zitten en mij inleven hoe het is als je als kleine ondernemer in de stad je bedrijf draaiende moet houden of als bewoner ’s nachts moet kunnen slapen met nachtwerkzaamheden voor de deur. Die balans zien te vinden tussen de Rotterdammer en de gemeente, dat maakt het uitdagend. Dit soort projecten geven voldoening omdat je over een paar jaar een hele mooie nieuwe Coolsingel ervoor terugkrijgt en je weet dat het een verbetering gaat worden voor het centrum. We moeten alleen wel eerst met zijn allen door de zure appel heen bijten. Frans en ik gaan u daarbij zoveel mogelijk helpen. Tot ziens in de komende drie jaar!”