Let op! Rijbanen Coolsingel van noord naar zuid zijn beschikbaar.

Sluit

Werkzaamheden Churchillplein

19 Dec 2018 - Algemeen, Ondernemers, Bewoners, Leveranciers, Events, Aankondiging

Vanaf maandag 7 januari verschuift het werk naar het Churchillplein. De oostkant van het Churchillplein wordt aangepakt, dat is de zijde waar nu de groene bouwkeet staat.
De werkzaamheden bestaan uit vervangen van kabels en leidingen, verwijdering en aanbrengen van asfalt en bestrating. Ook worden de spanmasten voor de bovenleiding van de tram vervangen en nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Het werk duurt t/m vrijdag 5 april, want voor de Rotterdam Marathon op 6 & 7 april moet het Churchillplein klaar zijn.

Verkeer
Vanaf maandag 7 januari is de Schiedamsedijk vanaf de Erasmusbrug niet bereikbaar voor doorgaand verkeer. Wel kun je ter hoogte van de Schilderstraat keren. De Schilderstraat wordt vanuit deze richting afgesloten om te voorkomen dat deze straat als sluiproute wordt gebruikt. Schilderstraat is wel bereikbaar voor automobilisten vanaf het Churchillplein.
Voor calamiteiten blijft de Schilderstraat altijd bereikbaar. Doordat de oostkant van het Churchillplein in uitvoering is, kun je dit deel niet met de auto oversteken. Vanuit de Blaak kun je alleen onderdoor rijden en niet bovenlangs. (Hier geldt wel een hoogtebeperking van 3,80 m) Wel kun je vanaf de West-Blaak rechtsaf de Schiedamsedijk op rijden of vanaf de Coolsingel rechtsaf de West-Blaak op rijden.

Openbaar vervoer
De tram blijft rijden, behalve van maandag 25 februari tot en met vrijdag 10 maart.