Let op! Rijbanen Coolsingel van noord naar zuid zijn beschikbaar.

Sluit

Asfalteren Churchillplein en weekend- en nachtwerkzaamheden

4 Feb 2019 - Algemeen

Op maandag 11 februari asfalteert de aannemer het Churchillplein voor een deel, want alleen de ooskant wordt geasfalteerd. Dat is het gedeelte voor en naast de bouwkeet.
Op dit moment kun je de trottoirbanden (de stoep) al zien liggen en het toekomstig fietspad loopt dicht voor de bouwkeet. Pas in een later stadium gaan hier de fietsers rijden, want we maken er nu eerst een trottoir van omdat de bouwkeet er nu nog staat. De fietsers gaan daarom tijdelijk over de toekomstige rijbaan rijden. Dit stukje wordt dus als laatste van de Coolsingel afgemaakt.

De komende weken werkt de aannemer ook op zaterdag door om weer volgens planning te kunnen werken. De vorst heeft voor vertraging gezorgd, maar dit halen we in door op zaterdag tussen 7.00 uur en 16.00 uur door te werken. Dit duurt t/m zaterdag 23 maart.

Tussen maandag 25 februari en zondag 10 maart rijdt de tram niet over het Churchillplein, omdat er werkzaamheden zijn aan de bovenleiding en masten van de RET. Dit betekent dat er in twee weken heel veel werk verzet moet worden en er 's nachts kan worden gewerkt. Dit kan geluidsoverlast geven. Vanaf maandag 11 maart rijdt de tram weer volgens de dienstregeling over het Churchillplein.