Let op! De Coolsingel is open voor doorgaand verkeer van Noord naar Zuid.

Sluit

Natuursteen op de Coolsingel

18 Mrt 2019 - Algemeen

Bij de winkels van WTC, C&A en La Buvette is deels de nieuwe natuurstenen bestrating gelegd. Hoewel je er gewoon op kunt lopen, is dit nog niet de definitieve situatie. Het zand moet nog inklinken en het weggezakte zand wordt daarom steeds aangevuld. Ongeveer drie maanden na het leggen, worden kapotte stenen en andere onregelmatigheden hersteld. Het kan voorkomen dat er verkeerde stenen worden aangeleverd en verwerkt. Deze stenen worden verwijderd en vervangen. Als alle stenen goed liggen wordt de definitieve, zogenaamde ‘harde’ voeg aangebracht. De ontbrekende boomspiegels worden op maat van de bomen gemaakt en later geplaatst.

 

Toegankelijkheid natuurstenen bestrating

De Kandla Grès zoals de straatsteen heet, is een gekliefde steen. Dat betekent dat hij een ruw licht onregelmatig oppervlak heeft. De steen geeft grip bij regen, zodat er minder kans op uitglijden is. Om de Coolsingel toegankelijk te houden voor iedereen, wordt de steen zo vlak mogelijk gelegd (om en om). Ook de voeg zal zorgen voor extra vlakheid. Het afschot, de helling voor waterafvoer naar de goot, is minimaal gehouden (circa 2%). Daardoor zullen rolstoelgebruikers minder last hebben van een ‘trekkende’ beweging naar de goten. De blindengeleidelijnen worden op de vlakgeschaafde stenen gemaakt, zodat deze optimaal te voelen zijn. De locatie van blindengeleidelijnen wordt in samenspraak met 010Toegankelijk bepaald.

Waarom is er gekozen voor deze steen?

De Kandla Grès heeft een warme lichte kleur die de veelal lichte gebouwen zoals bijvoorbeeld de Bijenkorf, het Stadhuis en Hilton ondersteunt. Het patroon op de esplanade aan de kant van de Lijnbaan wordt gelegd met verschillende kleuren. Samen met het nieuwe straatmeubilair draagt de steen bij aan de allure van de Coolsingel.

Bij eventuele opmerkingen of klachten over de bestrating kan contact opgenomen worden met het Coolsingelteam via coolsingel@rotterdam.nl of 010Toegankelijk via info@010toegankelijk.nl.