Let op! De Coolsingel is open voor doorgaand verkeer van Noord naar Zuid.

Sluit

Voegen van bestrating

11 Apr 2020 - Algemeen, Ondernemers, Bewoners, Leveranciers

Op verschillende plekken op de Coolsingel is de natuurstenen bestrating al gelegd. Je zou dan kunnen denken dat het werk op die plek is afgerond,
maar dat is niet waar. Op die plekken is zand uitgestrooid en geveegd. Het zand moet minimaal 3 maanden inklinken, zodat de bestrating stevig blijft liggen.


Na die tijd kunnen we pas definitief gaan voegen. Om de bestrating definitief te kunnen voegen moet het boven de 10 graden zijn. Daarna halen we een klein deel van de tijdelijke voeglaag weg en verwijderen we het straatafval wat tussen de naden is gaan zitten. Tenslotte wordt de bestrating gevoegd met een soort cementvoeg, zodat de naden worden opgevuld en de natuurstenen bestrating stevig blijft liggen. Deze klus wordt over de hele Coolsingel uitgevoerd dus het kan voorkomen dat we op sommige plekken nog een keer terugkomen. Gelukkig is het voegen minder werk dan bestraten en zijn we binnen een paar dagen klaar. Wel gebruiken we dranghekken om de locaties heen om te voorkomen dat voetgangers over het werk heen lopen.