Let op! De Coolsingel is open voor doorgaand verkeer van Noord naar Zuid. Coolsingel vanaf Meent richting Hofplein open voor autoverkeer.

Sluit

Werkzaamheden tussen Aert van Nesstraat en Churchillplein

11 Aug 2020 - Algemeen, Ondernemers, Bewoners, Leveranciers

We zijn in een nieuwe fase beland, want het werk is verschoven en wordt nu tussen de Aert van Nesstraat en het Churchillplein uitgevoerd. Dit zijn behoorlijk wat meters die gemaakt moeten worden en daarom is dit ook meteen de langste fase van het werk. We zijn tot de oplevering eind maart 2021 aan het werk in dit werkvak. We vervangen het asfalt van de oude rijbaan, leggen een nieuw riool aan, asfalteren voor het nieuwe extra brede (en straks gele) fietspad, leggen overal natuursteen aan voor het extra brede trottoir en plaatsen boomkratten. De boomkratten, ook wel boombunkers genoemd, zorgen er straks voor dat de bomen voldoende water en zuurstof krijgen zodat ze goed blijven groeien op de nieuwe Coolsingel.

Verkeer
Laden en lossen is niet meer mogelijk aan de westkant van de Coolsingel. Leveranciers moeten gebruik maken van de laad-en loszones die aan de oostkant liggen. Dus de zijde van de C&A en het stadhuis. Dat is nu zo, maar ook in de toekomst is dit niet meer mogelijk vanwege het brede trottoir aan de westkant en het fietspad wat ernaast ligt.
Tijdens de werkzaamheden in fase 14 blijft de oversteekplaats ter hoogte van het WTC altijd bereikbaar.